Renifery z pianek marshmallows
Propozycja dla całej rodziny.
Składniki:
Sposób przygotowania: Patyczki wcisnąć/ wkręcić w mniej więcej ¼ długości pianki. Precelki połamać lub przeciąć nożem na pół. (Precelki bardzo się łamią nie w tych miejscach co powinny. Bardzo dużo będzie odpadów. Trzeba mieć tutaj dużo cierpliwości ;)).Przecięte precelki ułożyć na desce wyłożonej papierem do pieczenia, układając rogi. Czekoladę posiekać i razem z olejem roztopić w kąpieli wodnej. Trzymając za patyczek zanurzać pojedynczo pianki w czekoladzie, poczekać, aż nadmiar czekolady spłynie z powrotem do miski i ułożyć na precelkach. (Czekolada sklei się z precelkami, gdy stwardnieje).Ułożyć czerwoną drażetkę, robiąc nos. Pozostawić w chłodnym miejscu lub włożyć do lodówki, aby czekolada stwardniała. Z lukru lub roztopionej białej czekolady zrobić małe kropeczki na oczy i od razu ułożyć perełki cukrowe, jako źrenice. Pozostawić do zastygnięcia.
Źródło: domowe-wypieki.pl