Szkoła Podstawowa nr 9 im. Jana Brzechwy w Katowicach

40-772 Katowice

ul. Panewnicka 172

Tel: (32) 252-78-84

Adres

40-772 Katowice


ul. Panewnicka 172


Tel: (32) 252-78-84


Szkolny konkurs Mastercheff

Zapraszamy serdecznie do udziału w szkolnym konkursie Masterchef.

REGULAMIN

SZKOLNEGO KONKURSU KULINARNEGO

MASTERCHEF”.

 

I. Postanowienia ogólne

Organizatorem konkursu jest Szkoła Podstawowa nr 9 im. Jana Brzechwy
w Katowicach.

Osoby do kontaktu: Katarzyna Tasarz-Jamróz, Ewelina Kosek.

Konkurs odbędzie się w dniu 30.10.2023 r.

Konkurs dla uczniów jest konkursem szkolnym. Będzie przeprowadzony w stołówce naszej szkoły.

Uczestnikami konkursu mogą być uczniowie klas: I-VIII.

Głównym celem szkolnego konkursu kulinarnego jest wykazanie się wiedzą i umiejętnościami
w zakresie przygotowania kanapek.

Zadaniem konkursu jest:

  • propagowanie sztuki kulinarnej,

  • właściwe przygotowanie stanowiska pracy,

  • propagowanie zdrowego odżywiania się.

 

II. Zasady uczestnictwa

Warunkiem uczestnictwa jest dostarczenie przez wychowawcę klasy imiennego wykazu (tylko jednego zespołu klasowego).

  • wypełnionego formularza zgłoszeniowego (załącznik nr 1)

  • podpisanej zgody rodzica na udział w konkursie (załącznik nr 2)

Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 27 października 2023 r.

Wyniki konkursu zostaną opublikowane na stronie internetowej szkoły.

Uczestnicy konkursu korzystają ze swoich surowców w celu sporządzenia „trzech jesiennych kanapek”.

Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki

zawarte w regulaminie.

Czas na sporządzenie kanapek to 30 minut.

Wykonane kanapki będą podlegać ocenie komisji konkursowej.

Komisja konkursowa ocenia: estetykę ubioru kucharskiego, przygotowanie stanowiska przed przystąpieniem i po zakończeniu pracy, wykonanie kanapek zgodnie z tematyką konkursu.

 

III. Warunki organizacyjne

Uczestnicy konkursu zgłaszają się w stołówce szkolnej:

Klasy I-III o godzinie 8.50.

Klasy IV-VIII o godzinie 9.35.

Każdy uczeń powinien być wyposażony w prawidłowe ubranie kucharskie (czepek na głowie, fartuszek, rękawiczki jednorazowe).

Zespół powinien mieć swoje narzędzia i produkty w celu przygotowania kanapek.

 

Organizatorzy:

Ewelina Kosek

Katarzyna Tasarz-Jamróz

Autor: Katarzyna Tasarz- Jamróz, Opublikowała KH